Qui som

MEL DELS ERMS va ser fundada l’any 2015, fuit de la il·lusió de produir mel ecològica de proximitat i d’alta qualitat.

L’explotació està situada a Sant Pere de Vilamajor, al peu del Parc Natural del Montseny, un entorn meravellós i ideal per a les abelles. Actualment compta amb més de 180 arnes i 12 apiaris que es poden visitar.

EQUIP HUMÀ

MEL DELS ERMS està formada per David Álvarez Rovira, apicultor i President d’Apicultors Ecològics Associats (AEA) des de febrer del 2020, associació a la qual l’empresa està adherida. I en moments puntual de transhumàncies i recollida de mel, compta amb el suport d’Oty (parella), Lluis (germà) i Sergi (fill), als quals els hi està molt agraït per la seva inestimable i desinteressada ajuda.

Mel dels Erms
Preparats per fer la feina

UNA MICA D’HISTÒRIA

David Álvarez prové del sector de la construcció, ạl qual va dedicar-se durant més de 30 anys com a instal·lador.

Rere cada crisis hi ha l’oportunitat de reflexionar i decidir si continuar pel mateix camí o reinventar-se. Així que el 2015 va ser el moment decisiu per donar el pas i començar en el món de l’apicultura ecològica professionalment. David va començar gairebé des de zero: només havia tingut contacte de molt petit amb un apicultor, en Josep Arnau d’Osona, que tenia abelles a la vora de casa i a qui havia acompanyat en petites intervencions.

L'any 2015 va formar-se a la Universitat de Barcelona (UB) amb el professor de biologia -i també apicultor ecològic- Jaume Cambra Sánchez, amb qui no només va compartir la passió per l’apicultura ecològica, sinó que des d’aleshores en Jaume ha estat el seu mentor: «Mai tindré prou paraules d’agraïment per tot el que m’ha ensenyat i la passió que em va desfermar per aquest món tan meravellós», explica David sempre que sorgeix el tema a la conversa.

La primera arna que va tenir va ser recuperada de l’apicultor Pere Clavell de Cardedeu, i just després hi va incorporar un eixam recollit en una alzina de Sant Pere de Vilamajor. A partir d’aquí, en David va adquirir 10 arnes a un apicultor de Moncada anomenat Luis, i posteriorment es va iniciar el creixement d’arnes i apiaris que conformen MEL DELS ERMS.

MEL DELS ERMS participa a diferents fires, on exposa els seus productes ecològics i realitza visites d’Apiturisme. En aquestes visites explica el món de l’apicultura ecològica, des de la biologia de l’abella, passant per l’apiari i acabant amb l’obrador, on es fa tot el procés de manipulació de la mel fins a la seva comercialització de proximitat.

David Alvarez Robira - Mel dels Erms