Qui som

Mel dels Erms es va fundar l’any 2015

David Alvarez Rovira soc l’apicultor i gestor de l’empresa apícola on també hi col·labora la meva parella Oty, també  m’ajuda el meu  germà Lluis i el meu  fill Sergi en moments puntual de transhumàncies i recollida de mel, això si, cap dels tres  sense ànim de lucre.

Vinc  del mon de la construcció, sent instal·lador electricista,  després de 30 anys lligat aquest mon decideixo per motius de cansament, de desencís i per la crisi de la construcció  canviar d’aires, reinventar-me i  començar en el mon de l’apicultura ecològica.

Mel dels Erms
Preparats per fer la feina

Casi no en coneixia res, sols hi havia tingut un petit contacte de molt petit amb  un apicultor, Josep Arnau d’Osona, que tenia abelles a la vora de casa,  el qual l’havia acompanyat en petites intervencions.

El 18 d’Abril del 2015 començo un curs a La Universitat de Barcelona (UB) amb el professor de biologia i apicultor ecològic Jaume Cambra Sánchez, el qual a estat el meu mentor, mai tindre prou paraules d’agraïment per tot lo que m’ha ensenyat, lo que m’ha transmès i la passió que em va desferma per aquest mon tan meravellós.

La primera arna que vaig tindre va ser una arna recuperada d’un apicultor, Pere Clavell ja desaparegut, de Cardedeu, el mateix mes de Abril i un eixam recollit en una alzina de Sant Pere de Vilamajor. A partir d’aquí vaig comprar 10 arnes mes a un apicultor de Moncada anomenat Luis i aquí vaig  començar el creixement amb arnes de l’explotació, en aquest moment el Gener del 2019 tinc 120 arnes i 12 apiaris.

L’explotació esta situada a Sant Pere de Vilamajor al peu del Parc Natural del Montseny, un entorn meravellós i ideal per les abelles.

El 2017 entro a formar part com a vocal a l’AEA ( Apicultors ecològics Associats)

David Alvarez Robira - Mel dels Erms

El 2018 vaig començar a fer api turisme,  que consisteix  ensenyar a la gent el mon de l’apicultura ecològica, des de la biologia de l’abella, passant per l’apiari i acabant amb l’obrador on es fa tot el proses de manipulació de la mel fins la seva venda.